Barion Pixel
kisfiú fészekhinta és anyuka

A hinta az egyik legközkedveltebb szabadtéri játék. Emögött számos tényező állhat: a ringató mozgás szeretete, a repülés érzete a fel-lelendülés során, egyszerű használata stb. mind hozzájárul e játszótéri eszköz népszerűségéhez. Ma már rengeteg féle típus közül választhatunk: ha laphintával már rendelkezünk, körülnézhetünk a különlegesebb hinták között is, mint például a bója hinta, álló hinta, tányér hinta, kétszemélyes club hinta vagy fészekhinta.

fészekhinta három gyerekkel

A különböző hinták ugyanis hasonló működésük ellenére típusonként kicsit más élményt nyújtanak a gyermeknek, máshogyan fejlesztenek, ezért érdemes lehet őket kombinálni. A hintázás pozitív lelki és fizikai hatásait már korábbi bejegyzésünkben bemutattuk, ezért a továbbiakban specifikusan a fészekhintát fogjuk közelebbről szemügyre venni, s azt, hogy miért érdemes otthonra is beszerezni egyet.

Társas kapcsolatok építése

A játszótereken rendkívül népszerűek a fészekhinták. Ennek egyik oka, hogy egyszerre több gyermek is használhatja, így a hintázás mellett az eszközön lehetővé válik a bandázás, a beszélgetés, s a felhőtlen szórakozás.

Változatos felhasználás

A fészekhinta nagy méretéből kifolyólag különböző testhelyzetekben is használható: a hason vagy háton fekvő pozíció lehetővé teszi a pihenést, a relaxációt, s egy hintaágyhoz hasonlító lassabb, nyugtató mozgást, míg az ülve vagy állva való használattal megtapasztalható a klasszikus hintázás élménye. Nagy felületéből fakadóan kényelmes benne végigfeküdni, s megpihenni az árnyékban egy forró nyári napon: a nagyobb gyerekek olvashatnak benne, a kisebbek játszhatnak benne: apróbb figurákkal, játékokkal, s mindeközben a friss levegőn vannak.

Megszeretteti a hintázást a bátortalan gyerekekkel

kislányok fészekhintában

A bátortalan gyermekeknek is jó választás lehet, akik eleinte félnek a hintáktól. Segít velük is megszerettetni ezt a mozgásformát: bele tud feküdni és csak lassan ringatózni, valamint nagy mérete és teherbírása miatt először ki tudja próbálni a nagytesóval, szülővel, amíg bátorságot nem gyűjt arra, hogy önállóan használja.

Hogyan válasszunk fészekhintát?

A játszóeszközt két nagy kategóriára oszthatjuk: lakossági, valamint közületi felhasználásúra. A közterületi hintákat főleg játszótereken találhatjuk meg. Mivel ezeket sokan használják nap, mint nap, s ki vannak téve a vandalizmusnak is, ezért nagy teherbírással kell rendelkezniük. Éppen ezért úgy vannak kialakítva, hogy nagy igénybevétel mellett is hosszú élettartamuk legyen, valamint a biztonság érdekében rendelkeznek a megfelelő tanúsítvánnyal is. A fentiekből kifolyólag ezek a hinták magasabb árkategóriát képviselnek. Akár otthonra is választhatunk ilyen hintát, azonban erre a célra a lakossági felhasználású változatok is megfelelőek. Ezek között is számos típus közül válogathatunk. Ezeknek fészek alakú formája, működési alapelve mind hasonló, eltéréseket leginkább méretében, a férőhelyek számában, teherbírásában, anyagában, valamint színvilágban találunk.

A fészekhinták anyagukat tekintve két nagy csoportra oszthatók: hálós kialakításúra, illetve szövet anyagúra.A hálós fészekhinta acélvázzal rendelkezik, mely kötéllel van bevonva, így megjelenésében nagyon hasonlít egy közterületi változathoz. Kialakítását tekintve rendkívül strapabíró és időtálló. A szövet anyagú fészekhinták előnye a kényelmesség, a design-os kialakítás, valamint a játékos színvilág. A szövetes fészekhinta nagy előnye ezen felül a kis helyigény: télen vagy amikor nem használjuk viszonylag kicsire összehajtható, így nem foglal sok helyet.

kisfiú fészekhintában és anyuka

Egy fontos választási szempont lehet még a fészekhinta mérete: egy gyermek fogja használni vagy többen. Ha több férőhelyes, nagyobb teherbírással rendelkező fészekhintát választunk, akkor a barátok, tesók együtt hintázhatnak.  Akár még a szülők is kipróbálhatják gyermekükkel, mely egy olyan családi programot biztosít, amit a szülők és gyerekek egyaránt élveznek.

Fészekhinta használata

Egyszerű felszerelhetőségüknek köszönhetően akár egy egyállásos hintaállványhoz is használható több hinta: karabineres hintacsuklóval könnyedén cserélhetőek a hinták, valamint rossz idő esetén leszerelhetjük őket, megkímélve őket az időjárás viszontagságaitól.

A fentiek bizonyítják a fészekhinta sokrétű felhasználhatóságát, melyből kifolyólag ár-érték arányban az egyik legjobb választásnak számít. Webáruházunkban a széles választéknak köszönhetően mindenki megtalálhatja a számára megfelelő fészekhintát, mely éveken át gazdagíthatja az egész családot!