Barion Pixel
laphinta és kislány

Nincs ember, aki ne ismerné a hintázás fogalmát, gyakorlatilag elképzelhetetlen, hogy a gyerekek ne kerüljenek kapcsolatba ezzel a népszerű játékkal már egész korai életszakaszukban. Örömteli és megnyugtató tevékenység ez mindannyiunk számára, hiszen még mi, felnőttek is szívesen ringatózunk benne alkalomadtán. Szinte bárhol művelhetjük: hintázhatunk az otthonunkban, udvarunkon, parkokban, köztereken és közintézmények (óvodák, iskolák) udvarán.

Ennek fő oka abban rejlik, hogy maga a hinta egy végtelenül egyszerű, könnyen beszerezhető és ugyancsak egyszerűen felszerelhető eszköz, kiváltképpen igaz ez a laphintára.

Bemutatkozik a műanyag laphinta

A kínálatunkban szereplő laphinta alapanyaga minőségi, extrúziós fúvással kialakított HDPE műanyag, ülőkéje stabil, ülőfelülete széles. Bordázott felszínével, U alakú kialakításával támogatja a biztonságos és kényelmes használatot. A hintaállványhoz állítható hosszúságú, természetes színű PP kötéllel rögzíthető, ezáltal könnyen az igényeinkhez igazítható, nagyobb gyerekek már önállóan is biztonsággal használhatják. Fel- és leakasztása szintén rendkívül egyszerű a kötélzet végén lévő fémkarika segítségével.

laphinta és kisfiu

A laphinta jótékony hatásai

Nem lehet eleget hangsúlyozni a hintázás fontosságát, ugyanis bármilyen meglepő, a laphinta az önfeledt szórakoztatáson túl egy nagyon fontos fejlesztő eszköz is. Amikor gyermekünk laphintázik, fejlődik az egyensúlyérzéke, mivel az állandó mozgás révén folyamatosan keresi az egyensúlyt, ami lényegében egy rendkívül összetett izommunka; a mozgáskoordinációja, mert összehangolt mozgást igényel a felső- és alsótest részéről; sőt még a ritmusérzéke is, amire kisgyermekeknél pluszban rásegíthetünk a hintázás ritmusára történő mondókák, dalocskák gyakorlásával.

A hintázás erősíti a kapcsolatot a két agyfélteke között, ami jótékonyan befolyásolja a szem-kéz koordinációt, a későbbiekben pedig pozitívan hat a matematikai képességekre és az írásfejlődésre is, valamint hatékonyan segít megelőzni a diszlexia kialakulását.

A laphinta használata az agykérget is stimulálja, ezáltal jótékonyan fejleszti a koncentrációt, észrevétlenül küzd meg korunk egyik rettegett nehézségével, a figyelemzavarral.

Lelki hatásai is ismertek, a szabad levegőn töltött idő már önmagában gyógyír a testünknek-lelkünknek, de a hintázás ezen felül hatékonyan segít a szorongások, félelmek és a stressz leküzdésében is. Ahogy babakorban a ringatás nyugtatóan hat a gyermekre, és a pocakban töltött hónapok biztonságát jelenti számára, a hintázás ritmikus mozgása ugyanúgy elősegíti az ellazulást, megnyugvást. 

laphinta és naplemente

További hintatípusok

Webáruházunkban a laphintán túl még sok más ismert és kevésbé ismert hintatípus is elérhető, amelyek mindenképpen említést érdemelnek.

  • A bölcsőhinta a legkisebbek számára, műanyagból készül, körülöleli és stabilan tartja a kicsiket, kiesésgátlója révén nagyfokú biztonságot nyújtva ismerteti meg a hintázás élményét.
  • A fészekhinta jellemzően fém, váz és szövet belső rész kombinációjából készül, viszonylag nagy alapterületű és teherbírású, több gyermek egyidejű hintáztatására is alkalmas.
  • A tányérhinta a laphintához hasonlóan erős HDPE műanyagból készül. Különlegessége, hogy az egyetlen felfüggesztő kötél a hintalap közepéhez rögzül, így a gyermek a lába közé veszi azt, és nemcsak előre-hátra, hanem körkörösen is tud rajta hintázni.
  • Álló hintát is forgalmazunk, amely a nevéhez hűen álló helyzetben való hintázást tesz lehetővé, ugyanakkor ülő pozícióban is használható. Ez a termék szintén erős műanyagból készül, kifejezetten fejleszti az egyensúlyérzéket.
  • A bójahinta különlegességét az adja, hogy több funkciója van. A függeszték magassága határozza meg azt, hogy tányérhintához hasonlóan hintaként használható, vagy alacsony felfüggesztéssel labdaként funkcionál, illetve magasabbra fellógatva például bokszzsákká változik.
  • Létezik még kétszemélyes – háttal ülős hintánk, amely párokban használható.
  • Végül egy igazi különlegességet, a trapézhintát is megemlítjük, amely szórakoztatva fejleszti az erőnlétet, mivel a gyerekek akrobatikus mozdulatokat is végrehajthatnak rajta.