csúszda élmény gyerek otthonra

A gyerekek növekedése során fizikai és mentális impulzusok sokaságára van szükségük a megfelelő fejlődés érdekében. A csúszdák pedig erre tökéletesen alkalmasak. Jól ismerjük őket: vannak egyenes, spirál, párhuzamos, alagút jellegű csúszdák is, ezek használata mind számos előnnyel jár.

De mik is ezek a pozitívumok? Ezeket gyűjtöttük most sorra.

Támogatja az egyensúlyérzék és a koordináció fejlődését

gyerek mászóka

A gyermekek növekedésük során eleinte még nem feltétlenül tudják önállóan élvezni vagy használni a csúszdákat, azonban lényeges és fontos kezdeti lépés, hogy megtanuljanak feljutni a csúszda tetejére. Az, hogy ebből a pozícióból képesek legyenek leülni és ellökni magukat a csúszda tetejétől, komplex mozdulatsort igényel, melyben az egyensúlyérzék fontos szerepet játszik. Az is lényeges, hogy fel tudják mérni időben, mikor érdemes a csúszda aljára érve kitenni a lábukat, hogy előkészítsék magukat az érkezésre. Mindez odafigyelést és koncentrációt igényel.

Növeli az erőnlétet és a rugalmasságot

A csúszda tetejének elérése kapcsán a létra használata önmagában erősíti a karizmokat, a kezek és a lábak összehangolt mozgására van szükség.

Ösztönzi a pozitív társas interakciókat

csúszda gyerek kisfiú sárga

Mindenki szeret csúszdázni, éppen ezért nem ritka látvány a játszótereken, hogy kisebb tömeg alakul ki egy-egy ilyen eszköz körül. Ennek eredményeképp gyakran egy kis várakozásra van szükség, hogy sorra kerüljenek a gyerekek. Miért lehet ez jó? A játék során megtanulják, hogyan lehet kooperatív módon játszani, miért jó, ha osztoznak az élményen, mikor ki van soron, nem mellesleg pedig türelmet és toleranciát is tanulhatnak, tekintettel arra, hogy nem mindenki ugyanolyan gyorsan van lendülettel használja a csúszdát. Mindezek a tulajdonságok pedig a későbbi életük során is lényegesek és fontosak lesznek a társas érintkezések során. Az így eltöltött közös csúszdázás során pedig végeredményképp a legfontosabb, hogy mindenki jól érezze magát.

Akár kisebb, akár nagyobb családod van, a csúszdázás kimeríthetetlen örömforrás lehet a gyerekeknek, ami számos pozitívumot is rejt magában. Ha te is szeretnél egyet a saját kertedben, nézz körül az általunk kínált csúszda típusok között!

Népszerű csúszda termékeink: