Barion Pixel
kisgyerek homokozóban

Ha nincs lehetőségünk otthoni játszótér kialakítására, akkor is érdemes lehet 1-1 költséghatékony és kis területigényű játszóeszközt beszerezni, melyekkel támogathatjuk, hogy gyermekünk ne csak a játszótéren hanem a játszótéri eszközök segítségével otthon is minél sokrétűbb mozgásos tapasztalatra tegyen szert. Ebben a bejegyzésünkben azoknak szeretnénk segíteni, inspirációt adni, akik nem szeretnének komplex játszóteret építeni otthonra, de 1-1 játszóeszközt szívesen beszereznének.

Hinta

Az otthoni játszótéri eszközök közül elsőként talán mindenkinek a hinta ugrik be, melyet többféle módon letelepíthetünk a kertünkbe vagy akár bentre a szobába is. A hinta játszóvárak kiegészítésére is alkalmas, de önmagában is megállja a helyét.

Hinta födémre rögzítve

A webáruházunkban található födémhez rögzíthető hintacsuklóval hintáink akár a teraszra is könnyedén felszerelhetőek. Ezt a megoldás kis helyigény esetén is praktikus megoldás lehet: itt nincsen hintaállvány, ami állandóan helyet foglalna, maga a hinta pedig könnyedén leszerelhető a hintacsuklón található karabiner segítségével, amikor nem használjuk. A hinta típusa természetesen itt is igény szerint változtatható: laphintától kezdve a bölcsőhintáig több fajtából válogathatunk.

Hinta beltérre

A különböző hintákat akár beltérre is fel tudjuk rögzíteni, mely különösen jó megoldás lehet azoknak, akik nem kertes házban élnek. Azonban azoknak is érdemes két beltéri felrögzítésre alkalmas hintacsuklót, akiknek van kertjük: így a gyermeknek télen vagy esős napokon sem kell nélkülöznie egyik kedvenc játszóeszközét.

Fára felrögzítve

Ha van nagyobb méretű, stabil fa a kertünkben, arra felrögzítve hintánkat egy igazán természetközeli játszóeszközt kapunk.

Fészekhintát is választhatunk: így a gyerekek nem csak hintázni tudnak, de a nyári hőségben meg is tudnak pihenni a fa árnyékában.

Egyszerű hintaállvány

Hintaállványt néhány gerendával és két hintaállvány rögzítővel vagy hintaállvány sarokkal házilag is könnyedén létre tudunk hozni. Ez a helyigénytől és a gyerekek számától függően lehet egy-, két-, vagy akár többállásos is.

Csúszdával kombinálva

Jó ötlet lehet még a hintát más játszóeszközökkel, mint például csúszdával kombinálni. Ez még mindig helytakarékos és költséghatékony megoldásnak számít, mégis többféle játéktevékenységet biztosít a gyermek számára.

Rézsű csúszda

Egy másik népszerű otthoni játszótéri eszköz a csúszda, melynek több típusa is létezik. A webáruházunkban rendelhető csúszdalapok otthoni játszóváraknak, mászókáknak az elengedhetetlen eszközei. A csúszdák azonban akár önmagukban is megállják a helyüket a kertben.

Ha különböző magasságú területek vannak a kertünkben, a domborzati viszonyok felhasználásával is izgalmas otthoni játszótéri eszközöket telepíthetünk le. Itt nem kell a különböző állványokkal bajlódni, a természetes lejtés kihasználásával a csúszda egyszerűen rögzíthető, ha megvan a megfelelő esési magasság.

Jó ötlet lehet a csúszda végére egy homokozó kialakítása, melynek nem csak az az előnye, hogy a gyerekek puhára érkeznek, hanem helyet is tudunk spórolni, ha a két játszóeszközt egymással kombináljuk.

Drótkötélpálya

A kalandparkokból, nagyobb játszóterekről jól ismert drótkötélpálya egy izgalmas játszóeszköz a gyermekek számára. Drótkötélpálya szettünknek köszönhetően otthonra is beszerezhető. Műanyag tányérhintával és fogantyús kapaszkodóval egyaránt használható, melynek köszönhetően kisebbek és nagyobbak is használhatják.

Ötletes kiegészítők

A különböző játszótéri kiegészítőink nem csak a játszóvárakra, de akár a teraszok, erkélyek korlátjára is felszerelhetőek. Legyen szó távcsőről, autó kormányról, teleszkópról vagy megafonról, izgalmas kiegészítői lehetnek a kreatív kültéri játéknak.

Ebből a rövid bejegyzésből is látható, hogy egy-egy eszköz milyen sokféleképpen elhelyezhető a helyi adottságokat és igényeket figyelembe véve. Ha van rá lehetőség, érdemes beszerezni a klasszikus játszótéri eszközöket otthonra, hogy ne csak a játszótéren legyen lehetősége a gyermeknek megtapasztalni ezen eszközök fejlesztő és szórakoztató hatását, hanem otthon is. Látogasson el honlapunkra, ahol számtalan ilyen terméket talál!