Barion Pixel
Vízi játékok a Játszótérland-en

Most, hogy megérkezett az igazi nyári kánikula és persze a szünidő, egyre több helyen előkerülnek otthon a medencék és közkedvelt időtöltéssé válik a strandolás és a különböző víz közeli programok, mint például az otthon is kivitelezhető vizes csúszdázás. Ilyen időtöltésekkel ez a hőség is kicsit elviselhetőbbé tud válni.

Vizes csúszdák a Játszótérlanden 1
Most, hogy megérkezett a kánikula és a szünidő, egyre több helyen előkerülnek otthon a medencék és közkedvelt időtöltéssé válik a strandolás és a különböző víz közeli programok.

Nem csak a felnőttek, de a gyerekek is nagyon szeretik a vízi programokat. És ami a legjobb, hogy nem is kell feltétlenül messzire menni az ilyen időtöltésekhez, hiszen a legtöbb ilyen vizes játék otthon is egyszerűen kivitelezhető. A különböző kerti vízi játékoknak pedig gyakorlatilag csak a képzelet szab határt: a gyerekek sarazhatnak a homokozóban, pancsolhatnak a medencében vagy éppen vízi csatázhatnak vízi bombával vagy vízi pisztollyal. Nem kellenek mindig bonyolult eszközök, egy kis kreativitással bármiből készíthető vízi játék.

Vizes csúszdák a Játszótérlanden 2
Nem kell feltétlenül messzire menni a vízi időtöltéshez, hiszen vannak könnyen beszerezhető, otthoni megoldások is, ilyen például a vízi csúszdává alakítható otthoni csúszda.

Ha azonban valami különlegesebb hűsítő játékra vágynának, akkor érdemes kipróbálni a vizes csúszdává alakítható kerti csúszdákat. Az ilyen csúszdalapok nagy előnyének számít, hogy jól kihasználhatóak, hiszen minden évszakban lehet velük játszani, nem csak nyáron!

Vizes csúszdák a Játszótérland-en!

Talán senkinek sem kell bemutatni ezt a közkedvelt, ellenálló és masszív Tsuri csúszdalapot, mely méltán az egyik legnépszerűbb termék webáruházunkban. A Tsuri csúszda hullámos vonalvezetésének köszönhetően jobban siklik, mint a hagyományos csúszdák. Már 7 különböző színben is kapható nálunk: megvásárolható türkizkék, sötétkék, világoszöld, sötétzöld, piros, lila és citromsárga színekben, így mindenki kiválaszthatja a számára megfelelőt! És ami a legjobb benne, hogy a nyári melegben sem kell kerülni a felforrósodás miatt, hiszen nagyon egyszerűen vizes csúszdává alakítható, így egy igazi hűsítő játék hozható létre, mely garantáltan minden gyerek kedvence lesz a szünidőben! Ezért bátran ajánljuk kerti medencék, pancsolók kiegészítéséhez is, de akár homokozóhoz csatlakoztatva vagy önmagában is remek vizes játék hozható létre vele!

fa játszóvár
A Tsuri csúszda közkedvelt, erős szerkezetű és minőségi csúszdalap, amely nagyon egyszerűen vizes csúszdává alakítható.

A Tsuri csúszda a képen látható népszerű Beach Hut játszóvárat is remekül kiegészíti. A kerti csúszdalap hátoldalán található csatlakoztató nyíláshoz kell a kerti öntözőcsövet rögzíteni és már indulhat is a hűsítő vizes csúszdázás otthoni kiadásban! Ennek az egyszerű tippnek köszönhetően a csúszdát nem kell kerülni a nagy melegben, hanem egész évben, még a forró nyári napokon is használható lesz!

Ugyanez igaz a kisebb csúszófelületű Yulvo és Tweeb csúszdákra! Ezek a típusok is a Tsurihoz hasonlóan vizes csúszdákká alakíthatóak, az alacsonyabb esési magasságnak köszönhetően pedig a kisebbek is hűsölhetnek egyet a nyári melegben!

Hogyha nem tudjuk hova rögzíteni a csúszdalapot, de kipróbálnánk az otthoni vízi csúszdázást, akkor erre jó alternatívák lehetnek az állványos csúszdák, melyet nem kell sehova rögzíteni, hiszen már önmagában felállítva is használható. A csúszda csúszófelületének felső részén olyan fúvókák találhatóak, amelyek a kerti öntözőcső csatlakoztatása után nedvesítik a csúszófelületet, mellyel egy vizes csúszda hatását keltik.

piros közepes méretű csúszda
Ez az állványos csúszda is könnyedén használható vízi csúszdaként.

A csúszdázás nem csak jó szórakozás a gyerekeknek, de fejlesztő hatással is bír, melyet egy korábbi cikkünkben már részletesebben is bemutattunk! A hintázás, a mászás, a csúszás és a szabadban eltöltött vidám órák észrevétlenül járulhatnak hozzá a gyermekek idegrendszeri fejlődéséhez. És ha még ez nem lenne elég a csúszdázás pedig mindezek mellett segíti a mélység és a magasság, a lent és a fent észlelését, ezzel hozzájárulva a téri tájékozódás optimális fejlődéséhez. Egyszerű működése ellenére pedig a csúszdázás a mozgáskoordináció és az egyensúlyérzék fejlődésére is pozitívan hat, mely igaz ezekre a vizes csúszdákra is!

Ezáltal ezek a vizes csúszdák nem csak egy szórakoztató és egyben hűsítő nyári tevékenységet biztosítanak a szünidőre, de a gyerekek fejlődésére is garantáltan jótékony hatással lesznek!